Uppsala Slott
     
  I Uppsala har Fyristorg, korvgubbar och senap alltid varit något speciellt. Redan 1919 startade tillverkningen av senap i Uppsala Ättiksfabrik som då var den första industriella tillverkningen i Sverige.

2008 upphörde verksamheten i Uppsala och flyttades utomlands. Kvar i stan fanns människor med passion och oersättlig kunskap om hur man tillverkar riktigt god senap. Det kunde vi inte bara låta flyta ut i Fyrisån.

Sedan våren 2009 har vi, ett lokalt företag som kallar oss Uppfood, återfört senapstraditionen till staden, bara några kvarter från den gamla senapsfabriken.

Vår tanke är att servera senapsälskare en produkt som innehåller minimalt med socker och inga konserveringsmedel. Den ska dessutom serveras i en praktisk och snyggt designad flaska.

 

Idag finns Fyrissenap i fyra smaker: en naturlig, en klassiskt stark, en söt och stark samt en som är grov och stark.

Sommaren 2012 lanserade vi åter en ättika producerad i Uppsala. Med ett recept från 1885 och stor respekt för gammal tradition har vi tagit fram en förstklassig ättika på 12 %. Vi har valt att tappa den på en återvinningsbar PET-flaska, främst för att spara på miljön. Flaskan är också lätt att bära och praktisk att hälla ur.

År 2013 kom vår Chilisenap – en välbalanserad senap med inslag av röd chilipeppar som ger ett bra sting och en god syra. Perfekt för dig som vill ha en senap som är lite starkare än stark men ändå med en tydlig senapssmak.

Du hittar våra produkter där du brukar köpa senap. Hoppas du tycker om dem!

 

 
         
   
     
Bergsbrunnagatan 20, 753 23 Uppsala • Epost: info@fyrissenap.se • Tel: 018-15 16 30 • Fax: 018-15 15 21